Onweerstaanbaar Woest 17

door | Gemeente Sluis, Nieuwvliet, smaaklokaal

Woest aantrekkelijk is een goede aanduiding voor de Noordzee, vinden Ruben Goethals en Marijn van den Hemel. Hun stoere strandpaviljoen Woest 17 is in harmonie met de ruige en niet te temmen zee. Tussen alle botanische planten met het kalmerende zicht op het eindeloze water word je helemaal zen. En zelfs als de zee een woeste bui heeft en de wind je naar binnen blaast, zul je je bij de sfeervolle kaarsjes behaaglijk voelen en genieten van al het lekkers dat Woest 17 te bieden heeft.  

Strandpaviljoen Woest 17 in Nieuwvliet is een oase waar je met volle teugen kunt genieten van het leven. Het Zeeuws-Vlaamse leven welteverstaan, want de gerechten die je hier voorgeschoteld krijgt worden veelal gemaakt van lokale producten en ingrediënten. “Onze keuken bereidt elke dag alles vers, met natuurlijk veel streekproducten. Onze mooie streek heeft een prachtige schatkamer met ambachtelijke, Zeeuwse producten en ingrediënten, die we graag aan onze gasten willen presenteren. We blijven op zoek gaan naar nog meer prachtpareltjes die we aan onze menukaart kunnen toevoegen. Daardoor kunnen we elk seizoen weer een nieuwe kaart aanbieden en elke maand een nieuwe suggestiekaart.” De twee enthousiaste Zeeuwse ondernemers Ruben en Marijn waren de voorgaande tien jaar eigenaren van Strandhuys De Vrijbuyter en Strandcafé De Groese Duintjes. Op 1 februari 2023 nam het stel de sleutel over van voormalig paviljoen De Strandganger. “Een nieuwe naam en een nieuwe look. Zo zijn we dol op planten en die zie je hier dan ook volop terug. Een stoer uiterlijk met een botanische sfeer.”  

Producten uit eigen streek 

Woest 17 werkt graag met streekproducten. “Waarom ver weg inkopen, als de lokale visboer om de hoek zit? Samen sta je sterk. Onze kazen zijn van kaasboerderij Murre, verschillende kroketten van de Ambachterie, verse vis komt van Quaars-Steijaert, Versprille en De Houck, vlees van AVC, asperges van Spitsbroek, lokale bieren van Brouwerij Rodanum en Dutch Bargain en sappen van de Appelaere. Allemaal in en rondom Zeeuws-Vlaanderen.”  

Lekker Woest 

Wat je zeker moet doen bij Woest 17 is een Woeste Biertap drinken. Kies uit tien speciale tapbieren in drie of vijf liter en tap zelf met drie tapkranen je bier aan tafel. De tortillachips bovenin de tap smaken hier natuurlijk prima bij. Kom je om te eten, dan zijn de Woeste Burger en de Ravioli Truffel een aanrader. “Onze eigen favorieten. Gerechten die worden bereid met een eigen ‘Woeste’ touch om ze nog net even iets specialer te maken.” Marijn en Ruben en chef-kok Conno van de Voorde houden van afwisseling in de keuken. “We werken veel met suggesties, waardoor de keuken veel variatie kan maken in gerechten. Ook veranderen we elke maand enkele bieren en aperitieven.” Of je nu op date bent en een intiem plekje wilt, met een hele groep gezellig komt tafelen of gewoon lekker wil relaxen in de lounge, voor iedereen is een eigen plekje. Binnen, en buiten op het terras. Jong en oud, toerist en inwoner voelt zich welkom dankzij het team dat elke dag klaarstaat voor de gasten en de liefde voor het strandpaviljoen uitstraalt. “Woest 17 is van en voor iedereen.” 

Woest 17

Zeedijk 1/ Duinovergang 17 

4504 PK Nieuwvliet 

www.woest17.nl 

info@woest17.nl 

Tel. 0117-372042