Jumbo Ingels: liefde voor lokaal

door | 13 jul 2023 | smaaklokaal

Waar haal jij je levensmiddelen vandaan? Voor je dagelijkse boodschappen is een supermarkt natuurlijk hartstikke praktisch. Daar heb je alles wat je nodig hebt bij elkaar, in één winkel. Wat mooi als je hier ook producten uit eigen streek tegenkomt! Kun je gewoon lokaal kopen en genieten van al het lekkers wat de omgeving te bieden heeft, terwijl je profiteert van het ruime aanbod. Hierdoor steun je de lokale ondernemer en houd je de plaatselijke economie in stand. Dat die producten geen lange weg hebben afgelegd om in de schappen te belanden, is beter voor het milieu. En dan hebben we het nog niet over de smaak: hoe korter het traject van producent naar de winkel, hoe verser het product, hoe lekkerder.

Bij Jumbo Ingels in Breskens staan verse kwaliteitsproducten en lokaal ondernemen hoog in het vaandel. Daarom vind je in hun mooie, ruim opgezette winkel een speciaal assortiment aan streekproducten. Even een indruk: in de Jumbo van Breskens kom je ambachtelijke zuivelproducten van De Heerenhoeve tegen, aardappelen van Tas, streekproducten van Elmare, wijnen van ’t Biezenhof, biologische pompoenen van elise jentohoeve , asperges van Spitsbroek, vis van Fieret Oostburg, streekbieren van Dutch Bargain, Barbier en Rodanum, fruitsappen van Appelaere, producten van Yakiniku Terneuzen, Meetjesland droge worst, bloedworst en hoofdkaas, bakkerijwaren van Bakkerij Willemsen, gerookte vis van Visrokerij Quaars, snoepgoed en zoetwaren van Diesch…

Eigen slagerij

Jumbo Ingels is de enige supermarkt in de regio met een ambachtelijke slager, Sam van Gurp. In zijn slagerij worden veel lokale specialiteiten gemaakt, in alle seizoenen van het jaar. Sam wordt in de vleeswarenafdeling en de keuken bijgestaan door Sabine Rausch, ook van oudsher slager. Een groot deel van de vleeswaren en kazen wordt zelf gesneden, in samenwerking met de lokale leveranciers en de Jumbo organisatie. Er zijn concrete plannen om de keukenmodule in de winkel uit te breiden. Pascal Ingels: “Wij willen onze supermarkt meer een plek maken waar producten op de vloer worden gemaakt, in het zicht van de klant. Dat zorgt voor een nog prettigere atmosfeer om boodschappen te doen.”

Jumbo Ingels is trouwens een echt familiebedrijf. Pascals opa Medard Ingels deed begin jaren vijftig in Biervliet een melkroute en zijn oma Edmonda had een winkeltje van 50m² waar ze wat zuivelartikelen verkocht. Daar kwamen al gauw andere producten uit de streek bij. De winkel in kruidenierswaren en versartikelen groeide en Pascals vader en moeder begonnen met Centra in Biervliet, gevolgd door Mikro Markt en C1000 in Breskens. Pascal en zijn vrouw Carola zetten de door hun (groot)ouders gezette trend van lokaal ondernemen voort met hun producten en sponsoring van verenigingen. “Daar zijn we trots op. En ook op ons team.” Waarom vinden zij lokale producten in hun supermarkt belangrijk? “Als supermarkt is de zichtbaarheid van onze lokale aanbieders in onze winkel een echte toegevoegde waarde. Voor veel lokale leveranciers is het een mogelijkheid om buiten de horeca particulieren met hun product in aanraking te laten komen. Toeristen kunnen dit ook zeker erg waarderen.”